Zapraszamy serdecznie wszystkich, którzy spróbowali miodu kolendrowego i zostali jego wiernymi fanami
oraz wszystkich, którzy jeszcze nie mieli okazji go poznać. Spróbujcie koniecznie !!!
Niezwykle rzadko spotykany, cudowny, pachnący, zaskakujący w smaku...
Miód kolendrowy jest bogaty w witaminy A, E, PP, cenne olejki eteryczne, żelazo oraz mangan.
Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy. Poprawia odporność, wzmacnia po przebytych chorobach i infekcjach.
Pomaga zwalczyć obrzęki, przeciwdziała zatrzymywaniu wody w tkankach, przyspiesza gojenie ran,
bardzo dobrze obniża ciśnienie krwi i obniża tętno. Stymuluje prawidłowe ciśnienie krwi i usuwa nadmiar toksyn z organizmu.
Niezwykle korzystnie działa na układ pokarmowy:
- zapobiega zapaleniu żołądka
- stanowi barierę ochronną dla błony śluzowej żołądka
- wspomaga leczenie wrzodów żołądka i dwunastnicy
- wzmacnia układ pokarmowy
- leczy niestrawność
- zapobiega nudnościom
- ma działanie żółciopędne
Wspomaga pracę wątroby i trzustki. Ma działanie wykrztuśne, rozkurczowe, wiatropędne.
Poprawia pamięć, jest przeciwzapalny, wspomaga odporność, uspokaja.
Nie można pominąć walorów smakowych miodu kolendrowego.
Łatwo go odróżnić od innych miodów z powodu ciekawego, silnego aromatu jakim się charakteryzuje.
Ma wyjątkowy smak, rześki, ostrawy, wyrazisty, ziołowy.
Miód kolendrowy był znany i uważany za afrodyzjak a co za tym idzie, dodawany do napojów miłosnych
już w starożytnym Egipcie, Rzymie oraz Europie a sam Hipokrates uznawał go za lek.